Reacties op: God en het lijden

Reacties op: God en het lijden
Reactie:
Naam:
Email: (Wordt niet op de site geplaatst)
CAPTCHA (neem de code van het plaatje over)
 

Ik kan alleen maar zeggen dat ik door lijden een stuk dichter bij God ben gekomen,ik kijk altijd enorm tegen lijden op,maar weet ook da t God op het juiste moment ook weer kracht geeft
Geplaatst op: 26-03-2015Door: Marcel Bakker

Geloven is moeilijk wanneer we in een 'welvaartsevangelie' geloven. Een christen kan wel degelijk dingen overkomen; kijk heel de bijbel er maar op na; Job, David, Paulus, Johannes de Doper, enz. enz. Kijk verder naar de christenen die als fakkels werden verbrand en naar hen die op de brandstapels werden verbrand en dergelijke.Jezus zei dat een dienstknecht niet meer is dan zijn heer. Ze hadden Hem vervolgd en zouden ook hen (Zijn discipelen) vervolgen. Zijn wij bereid om voor Hem te lijden? Dat vraag ik mijzelf wel eens af; als mij dergelijke dingen overkwam, en ik werd gemarteld, gedood, zou ik Hem dan niet verloochenen, zou ik trouw zijn tot in de dood?Maar ik weet ook; wanneer ik in Zijn woord blijf, en er overkomen mij dingen, dat God het niet is die mij die dingen oplegt of mij straft. Wij zijn niet gevrijwaard van lijden, omdat we nog in en gebroken wereld leven. De satan gaat immers rond als een briesende leeuw, en hij is gekomen om te stelen, te vernielen, te slachten, te verdelgen, te doden. Denk niet; omdat we Jezus toebehoren, ons niets van lijden kan overkomen. Denk aan de doorn in Paulus vlees, (wat dit ook geweest is) een engel van de satan die hem met vuisten sloeg.En verder ook; de beproeving van ons geloof waar in 1 Petrus 1 over wordt gesproken.Lieve mensen, lees heel de bijbel. Vertrouw op God, op Jezus verzoenend lijden en sterven voor onze zonden. Ik zeg niet dat God niet uithelpt! Wel degelijk. Dat is ook te lezen in de bijbel. Hij helpt in allerlei situaties. Niets is voor Hem te gering en niets is voor Hem te moeilijk. Dat weet ik ook uit eigen ervaring. Want Hij is de God van wonderen. En als die uitreddingen er nog niet zijn; blijf in Hem geloven en op Hem vertrouwen!God is het zo waard om ons vertrouwen te hebben. Dat we niet afhaken wanneer dingen tegen zitten of als we lijden. Heb een kinderlijk vertrouwen in Hem, zoals een kind dat heeft op een goede vader. God is beter dan de allerbeste vaders bij elkaar. Jezus zei: In de wereld zult u verdrukking hebben, maar hebt goede moed, Ik heb de wereld overwonnen.In de nieuwe hemel en op de nieuwe aarde (Openbaringen 21) zal het zijn;(vers 4) En God zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal er niet meer zijn; ook geen rouw, jammerklacht of moeite zal er meer zijn. Want de eerste dingen zijn voorbijgegaan.Lieve mensen; God zegene jullie!
Geplaatst op: 06-07-2013Door: Annemarie

toch blijft de vraag als men dan geloofd en leeft naar de wetten van god overkomt hem of haar dan niks dat is wat er beloofd word maar in deze tijd is dat wel erg moeilijk want er is onder tussen veel veranderd dat je door de bomen het bos niet meer ziet en dan Jezus heeft al onze zonde weg genomen geld dat nu nog steeds of was dat alleen toen ter spraken.
Geplaatst op: 01-04-2011Door: A.E.Kijlstra

AMEN!
Geplaatst op: 17-03-2011Door: Benjamin Gerrits

Groot is de Heer, maar wat doet het leven soms pijn
Dankbaar ben ik dan ook dat God steeds laat zien dat ik niet alleen hoef te lopen door dit leven. Altijd mag ik bij Hem schuilen. Hij kent mij en weet mijn gedachten, mijn zorgen.Groot is de Heer
Geplaatst op: 06-03-2011Door: gonnie

mooi en goed artikel over het moeilijke onderwerp ;lijden.
God is goed om wat HIJ gedaan heeft! ipv dat mensen pas na iets moois zeggen; ja nu geloof ik dat God goed is ,hij deed dit of dat voor mij.
GOD DANK ,dat God straks de regie weer helemaal in handen neemt en het kwaad de mond gaat snoeren!
Geplaatst op: 27-02-2011Door: christy