Reacties op: Het belang van vergeving

Reacties op: Het belang van vergeving
Reactie:
Naam:
Email: (Wordt niet op de site geplaatst)
CAPTCHA (neem de code van het plaatje over)
 

hoe kan ik leren iemand te vergeven?
Geplaatst op: 08-09-2008Door: Tamara

Vergeving

Vergeven is denk ik de moeilijkste opdracht die God ons geeft, maar absoluut niet zonder reden. Het is niet zozeer in het belang van degene die je iets heeft aangedaan, die zit er misschien zelf niet eens mee, dan wel in het belang van jezelf. Dit heb ik zelf heel duidelijk mogen ervaren. Een paar jaar geleden met Pinksteren heeft God me ook heel erg bepaald bij het onze Vader, met name op het punt van vergeving. De Heer liet me heel duidelijk zien dat ik een paar personen die me heel erg pijnlijke dingen in m`n leven hebben aangedaan, moest vergeven. Ik had telkens tegen de Heer gezegd: ‘Dat kan ik niet!” Maar God vroeg me: “Wil je het wel echt?” Kan niet en wil niet liggen heel dicht bij elkaar, vooral als je heel veel pijn ervaart. Toen heb ik tegen de Heer gezegd:”Ik wil het echt Heer, geeft U mij de kracht.” En heb toen vergeving uitgesproken naar die personen toe. Het heeft me heel wat tranen gekost, maar ik heb op geweldige wijze de bevrijdende kracht van de Here mogen ervaren. De last waar ik mee tobde was weg! De pijn niet gelijk, maar de Here is bezig m`n ziel te genezen en dat heeft tijd nodig. God is goed!

Onderstaand stukje kreeg ik een keer doorgestuurd en wil ik graag met de lezers delen.

In het Algemeen Dagblad stond een keer een opmerkelijk artikel over vergeving.
Enkele gedeelten hieruit:

Allereerst de titel: “Doe jezelf een plezier en vergeef mij” Er is een gezegde: Vergissen is menselijk, maar vergeven is Goddelijk. Wie in staat is te vergeven doet zichzelf een plezier, omdat hij niet langer een gevangene is van zijn eigen wrok. Enkele opmerkingen van psychologen:
Vergeven is niet hetzelfde als: vergeten, bagatelliseren, goedkeuren, verzoenen, begrijpen, je ongelijk bekennen, goedpraten of het begin van wederzijds vertrouwen.
Vergeven kan worden omschreven als een poging de negatieve gevoelens ten opzichte van de bepaalde persoon en het incident mogelijk om te buigen in positieve gevoelens.
Vergeven helpt je te ontsnappen aan de negatieve impact die het verleden op je heeft.
Wanneer je boos/verontwaardigd blijft, zit je geketend aan degene op wie je boos/verontwaardigd bent.
Door te vergeven maak je je vrij, zodat je je weer helemaal kunt richten op het heden en de toekomst.

Dit absoluut een waarheid.
Gerry
Geplaatst op: 01-09-2008Door: Gerry Dekker