Reacties op: Ontmoeting met de Heilige Geest

Reacties op: Ontmoeting met de Heilige Geest
Reactie:
Naam:
Email: (Wordt niet op de site geplaatst)
CAPTCHA (neem de code van het plaatje over)
 

Ikzelf ben iets langer dan een jaar geleden gedoopt in de Geest. Een fenomeen dat we ook in de bijbel lezen. Het was op een kamp in Zweden bij een kerk die niet bij een denominatie meer wilde horen, maar gewoon de kerk is van gelovigen, de kerk van God. De Heilige Geest was voor mij een abstract begrip en geloven deed je met je verstand en de bijbel. Nu weet ik beter. Ezechiel 36:25-27
Ik zal zuiver water over jullie uitgieten om jullie te reinigen van alles wat onrein is, van al jullie afgoden. Ik zal jullie een nieuw hart en een nieuwe geest geven, ik zal je versteende hart uit je lichaam halen en je er een levend hart voor in de plaats geven. Ik zal jullie mijn geest geven en zorgen dat jullie volgens mijn wetten leven en mijn regels in acht nemen. Het hele nieuwe testament getuigd van de Geest, maar in het oude laat God ook dikwijls duidelijk zien dat Hij ons niet als wezen zal achterlaten. Gods Geest is sterk aant werk in onze westerse landen. Als we leven door de Geest kunnen we ons houden aan Gods wil, anders niet!
Geplaatst op: 25-01-2008Door: mark

Hoi Mark,
Ik wist direct dat het de Heilige Geest was die me aanraakte.
Het was geweldig en het is daar niet bij gebleven.
Later kwam ik andere mensen tegen welke dezelfde ervaringen gehad hadden. Ook zijn er tijden in mijn kerk waar meerdere mensen tegelijkertijd zo door de Heilige Geest worden aangeraakt.
Via mijn kerk kwam ik op het spoor van de Toronto Blessing en van Rodney Howard Browne. Kijk hier voor een video over lachen in de Geest. Je bad tot God en Hij antwoorde.
Mijn advies aan jou is om Hem te volgen met heel je hart!
Geplaatst op: 17-11-2007Door: Marc

Dit is echt raar. Even googlen en ik vind een verhaal dat eng veel lijkt op wat ik heb meegemaakt. Ik heb vroeger nooit veel met het geloof gehad, maar op den duur, rond mijn twaalfde begon ik me erin te interesseren. Als ik eraan terug denk had ik voor mezelf het gevoel dat ik dicht bij God was (of dat mijn verbeelding was weet ik niet), anyway in de loop der jaren begon ik meer het geloof mijn rug toe te keren. Echter, dit is nooit helemaal gelukt en ergens wou ik toch stiekem dicht bij God zijn. Maar het punt is, ondertussen had ik ook een vrees voor God. Het klinkt misschien raar, maar zo'n enorme kracht is niet niks! Dus ik een opwelling ben ik gaan bidden en zei ik dat ik bang was voor God en het geloof ik het algemeen. Nou, wat me toen overkwam (op mijn 18e) lijkt echt superveel op dit verhaal. Ik kreeg ineens een rush-gevoel door me heen, alsof ik een grote kracht voelde en ik weet niet waarom, maar ik begon gewoon hard te lachen terwijl de tranen over mijn wangen gingen!!! Een erg rare ervaring, het voelde wel heel fijn, maar het is toch wel iets apart. Ik wist niet wat me overkwam, ik voelde een aanwezigheid en zat te janken en te lachen tegelijk..is dit de heilige geest?? Ik weet het echt niet, maar als ik dit verhaal zo lees lijkt het eng veel op mijn eigen ervaringen :)
Geplaatst op: 17-11-2007Door: Mark

Hoi Meriam, ik hoop dat je het antwoord reesd van Marc hebt ontvangen, zoniet mail me maar. Groetjes en veel zegen!
Geplaatst op: 30-01-2006Door: irenny

Hoe kan je de band met God versterken Soms zoel ik me vervelend en denk ik waarom zou God luisteren naar mijn gebeden Verdien ik het wel
Wie kan me helpen met dit antwoord?
Hoe weet ik dat de band tussen mij en God intens is Ik weet niet als ik nu ook zondig door deze vraag te stellen ik hoop dat iemand mij begrijpt en antwoord geven kan.............
Geplaatst op: 30-01-2006Door: meriam

Schitterend om mee te maken ik hoop dat ook een keer te ervaren loof de Heer.
Geplaatst op: 20-01-2006Door: ad

Ik vind een ontmoeting met de HG altijd zo bijzonder. Als je het boek van Choo Thomas leest dan sta je versteld over de wonderlijke dingen die wij zullen meemaken als Hij ons komt halen. Blijf de gemeenschap met de HG intensiveren. Er staan jou nog bijzondere dingen te wachten!
Geplaatst op: 19-01-2006Door: irenny